Controleer de code en voorkom problemen.

Er is maatwerksoftware gebouwd op basis van jouw bedrijfsprocessen, maar wat is eigenlijk de kwaliteit van deze software? Je wil zeker weten dat het goed functioneert, zonder irritante bugs, klagende gebruikers of performance-problemen. 

 

Het bouwen van steengoede software is niet eenvoudig. Dat is waarom het achterhalen van (toekomstige) problemen cruciaal is voor alle bedrijven die steunen op hun maatwerksoftware. 

 

Softwareontwikkeling is belangrijker dan ooit door de plek die software inneemt in onze maatschappij. De reden dat zoveel softwareprojecten nog steeds mislukken (40%) kent veel oorzaken. Goede software vraagt namelijk om meer dan alleen goede code. Dat weten we niet alleen doordat we al meer dan 20 jaar zelf software ontwikkelen, maar omdat wij ook meer dan 300 bedrijven geholpen hebben hun software-ontwikkelproces te optimaliseren.

 

In onze strijd tegen falende software helpen we bedrijven de kwaliteit van hun code te controleren met onze Software Quality Assessment.

Mogelijke risico's en problemen.

  • Kan mijn software-ontwikkeling de doelen op de roadmap succesvol realiseren? Hoe krijg ik grip op voortgang?
  • Hoe los ik de performance-problemen op die de eindgebruikers van mijn software ervaren?
  • Kan meer van mijn software-ontwikkelproces geautomatiseerd worden om zo schaarse development-capaciteit te besparen?
  • Zijn de gemaakte kosten aan hosting echt allemaal nodig?
  • Ik vermoed dat mijn software niet goed omgaat met de infrastructuur.

Herken jij er één? Dan is onze Software Quality Assessment hét ideale middel om meer controle te krijgen over jouw maatwerksoftware.

Whitepaper: Toekomstbestendig, efficiënteren veiliger: het belang van een kwaliteitscheck op jouw software

Hoe verloopt een Software Quality Assessment?

Alle onderdelen van de assessment op een rij.

Code-audit

Deze audit geeft inzicht in kwaliteit van de broncode, test coverage én kwaliteit op unit- en integratietestniveau, onderhoudbaarheid van de code en gebruikte standaardcomponenten.

Architectuur-audit

Deze audit geeft inzicht in kwaliteit van de structuur van de code, complexiteit van de opzet en toekomstbestendigheid van de software.

Proces-audit

Deze audit geeft inzicht in kwaliteit van het deploymentproces, voorspelbaarheid van het softwareproces en kwaliteit van de documentatie en systeemtesten.

Het resultaat.

De Software Quality Assessment begint met een aantal interviews, waarbij het ontwikkel- en deploymentproces worden geanalyseerd. Hierna onderzoeken we de testkwaliteit en doen we een statistische analyse van de codekwaliteit. Deze resultaten zetten we om naar een inzichtelijk adviesrapport met daarin:

 

  • Een overzicht van de plussen en minnen in de software-architectuur;

  • Een onafhankelijke analyse met betrekking tot veel voorkomende bugs en performance-problemen;

  • Een stappenplan om de performance en architectuur van de software te verbeteren;

  • Een stappenplan om het software-ontwikkelproces te optimaliseren.
naar laptop kijken bij avisi

''De Software Quality Assessment is goed en bondig en levert een duidelijk resultaat! Wij kijken ernaar uit om een vervolgtraject aan te gaan om ook de software-behoeften in kaart te brengen.''

Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek

For better food & health

Ontdek de case
nizo-echt-laatste

Geïnteresseerd in een Software Quality Assessment?