Kennis Cases Overname interne applicaties bij SPIE

Klant

SPIE

Sector

Installatiebranche

Oplossingen

Software Quality Assessment

SPIE Nederland is één van de top 3 technische dienstverleners in Nederland en telt maar liefst 4.000 medewerkers. Het bedrijf is actief in de installatiebranche en houdt zich bezig met zaken rondom netwerksystemen, energie-installaties, infrastructurele installaties, industriële installaties en gebouwinstallaties. Binnen SPIE zijn er verschillende afdelingen, deels met eigen software-applicaties. Maar wat als één afdeling de software van een andere afdeling wil overnemen? Dan is het belangrijk dat de software voldoet aan de gewenste functionaliteit, van gedegen kwaliteit is én naar behoren functioneert. Hoe dit het beste aangepakt kan worden ontdek je tijdens een Software Quality Assessment! 

 

De kwaliteit en beheersbaarheid van software.


SPIE gaat professioneel om met het intern overnemen van software-ontwikkeling en -beheer. Een goed inzicht in de huidige situatie is daarin voor iedereen van belang: zo kan continuïteit van de software worden gegarandeerd en de overname van de oplossing soepel verlopen. Dat inzicht bestaat onder andere uit de kwaliteit, en daarbij de beheersbaarheid, van de softwareoplossing. Wat zijn de sterke punten en verbeterpunten van de code en architectuur en wat zijn de aandachtspunten bij de overname?

 

Software Quality Assessment.


SPIE Nederland heeft Avisi ingeschakeld om deze vragen te
beantwoorden door middel van een Software Quality Assessment. De Software Quality Assessment duurde circa 3 weken, maar de tijdsinvestering van SPIE Nederland was slechts 30 minuten per week. Tijdens de Software Quality Assessment is er gekeken naar de applicatie,
frameworks, libraries, standaardcomponenten, codestructuur, logging en validatie.

 

Aan de hand van de resultaten uit de analyse is een adviesrapport opgesteld. Dit adviesrapport bevat de sterke en verbeterpunten, advies richting de toekomst en prioritering en inzicht in de benodigde investering per verbeterpunt.

 


 

59cc805a-0e75-4e85-b4e0-eb23206291a8

WHITEPAPER 
Hoeveel kost slechte software?

Software van slechte kwaliteit zorgt voor bugs, crashes en klagende eindgebruikers. Het heeft dus direct en indirect (financiële) impact op jouw bedrijfsresultaten!

Download het whitepaper en maak betere investeringsbeslissingen over

softwarekwaliteit.

 

 

Project highlights.

Minimale tijdsbesteding
De Software Quality Assessment duurde ca. 3 weken, maar de tijdsinvestering van SPIE Nederland was slechts 30 minuten per week.

Concreet advies op alle niveaus
Het adviesrapport van de Software Quality Assessment bevat sterke en verbeterpunten, advies richting de toekomst en prioritering en inzicht in de benodigde investering per verbeterpunt.

Advies buiten opdrachtkaders om
De gevonden bevindingen zijn uitgediept, ook waar deze verdieping niet binnen de opdrachtkaders viel. 

Avisi Gebouw Vierkant

Wat is een Software Quality Assessment?


Een externe Software Quality Assessment kan inzicht bieden in hoe de mismatch tussen verwachting en de technische werkelijkheid is ontstaan en helpt je goede keuzes te maken door te investeren in de juiste verbeteringen.

 

Door de software te testen in de vorm van een assessment, nemen we jouw software op drie verschillende niveaus onder de loep:


  • Code-assessment: Zowel softwarematig als handmatig controleren en testen onze experts de kwaliteit van de broncode.

  • Architectuur-assessment: Wij onderzoeken of de software voldoet aan de performance-, schaalbaarheid- en security-eisen van nu en in de toekomst.

  • Proces-assessment: Minimaal net zo belangrijk als de software zelf is de software-ontwikkeling. Is het proces voorspelbaar? Hoe is de kwaliteit van de documentatie en de systeemtesten?

"Wij zijn blij met het openhartige advies dat wij hebben ontvangen. Wij weten nu wat de verbeterpunten van de applicatie zijn én hoe we dit kunnen oplossen."

Logo Spie

SPIE

Nederland

Ontdek wat Avisi voor jou kan doen.

Man

Robin van Breukelen

COO