Kennis Hoe inzicht bijdraagt aan een slimme softwarematcher met SoftwareMatching.io

Voor onze klant SoftwareMatching.io ontwikkelen wij een matchingsysteem voor MKB-bedrijven die op zoek zijn naar een CRM- of ERP-systeem dat hen helpt bij het vinden van de juiste implementatiepartner. Om dit project tot een succes te maken, heeft SoftwareMatching.io eerst een Software Requirements Sprint laten uitvoeren om de behoeften in kaart te brengen. In deze casus bespreken we hoe we samenwerken met SoftwareMatching.io om hun visie om te zetten in een werkend en efficiënt matchingsysteem.


 

Van handmatige matching naar automatisering.


Peter de Bruin, Chief Executive Officer van , kent de markt van bedrijfssoftware door en door. Het viel hem op hoe implementatiepartners en MKB-bedrijven worstelden om elkaar te vinden. Om de matching van implementatiepartners te verbeteren en zo bedrijven te helpen bij het vinden van partners voor specifieke behoeften, is opgericht: een uniek en geavanceerd matchingmodel. SoftwareMatching.io geeft advies over en vergelijkt bedrijfssoftware en ERP- en CRM-systemen, waar uiteindelijk dé perfecte match tussen implementatiepartner en eindgebruiker uit voorkomt. 

 


De realisatie van een dergelijk platform start met inzicht en overzicht. Maar hoe ziet de ontwikkeling eruit? Welke investering is er nodig om tot welk resultaat te komen? En hoe ziet de roadmap eruit?

 

Inzicht en overzicht.

Het SoftwareMatching.io-platform is een innovatieve oplossing. Hoe zetten we dit idee om naar een concreet plan voor softwareontwikkeling en hoe krijgen we inzicht in kosten? Dit is het vraagstuk waarmee  bij Avisi heeft aangeklopt.

Het proces van  begon met een lang selectietraject naar dé perfecte softwarepartner. Nadat SoftwareMatching.io in contact kwam met Avisi, hebben we tijdens een Software Requirements Sprint de behoeften en vereisten van het SoftwareMatching.io-platform grondig geanalyseerd. Samen met onze Business Analisten en Software Engineers is er binnen twee dagen inzicht verkregen in de customer journey en user story map van

Waar er bij de customer journey wordt gekeken naar de 'reis' die de stakeholders afleggen, is de user story map een methode om de product backlog transparant te maken. Het geeft de context van de klantreis aan door user stories bestaande uit functies en taken inzichtelijk te maken. Uiteindelijk hebben we met dit inzicht een roadmap en kostenoverzicht gemaakt om vertrouwen te kweken bij investeerders en financiëring op te halen. Benieuwd naar hoe dit eruitziet? Download hier een voorbeeld van een adviesrapport dat is voortgekomen uit Software Requirements Sprint. Wil jij ook een solide basis leggen voor jouw ontwikkelproces? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan.

 

 

Het belang van een user story map bij software-ontwikkeling.

Eén van de resultaten uit de Software Requirements Sprint is Stella, de fictieve eindklant van  Voorafgaand aan het SoftwareMatching.io-platform maakte Stella nog gebruik van Excel voor haar administratie, maar dit kostte ontzettend veel tijd. Online heeft Stella gezocht naar ERP-pakketten, maar helaas is ze niet technisch genoeg om daar zelf een goede keuze in te maken. Daarom maakt Stella nu gebruik van . Na het invullen van een aantal vragen, worden haar wensen/behoeften naar boven gebracht en ontvangt zij een lijst van geschikte (anonieme) implementatiepartners. Hierna kan zij gemakkelijk prijzen, reviews en introducties vergelijken én een keuze maken.

User-story-mapping

Van adviesrapport tot release.

Na de Software Requirements Sprint hebben we inzicht gegeven in de proof of concepts die uitgevoerd moeten worden, wat het minimum viable product (MVP) is én hoe de roadmap eruitziet. Met deze informatie is het SoftwareMatching.io gelukt voldoende vertrouwen en investering te verkrijgen om het software-ontwikkeltraject te beginnen.

Inmiddels is de MVP afgerond en werken we met SoftwareMatching.io aan meer functionaliteit om aan de wensen van Stella te voldoen. Stella kan nu vragenlijsten invullen en ontvangt advies om de juiste implementatiepartner voor haar CRM- of ERP-systeem te kiezen. Na de vragenlijst kan Stella bepalen, aan de hand van het advies, met welke implementatiepartners ze in gesprek wil.

 

 

Juiste software met SoftwareMatching.io.

Er is geen sprake van een gelijk speelveld tussen bedrijven en implementatiepartners. De markt voor bedrijfssoftware is oververzadigd en elk bedrijf probeert zijn product te verkopen. Dit kan er in resulteren dat je besluit in zee te gaan met een implementatiepartner, om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit een vergissing was!

 

Daarom is opgericht. Zij zorgen ervoor dat bedrijven dé beste implementatiepartner vinden die past bij de specifieke behoeften. Het advies dat voortkomt uit SoftwareMatching.io is helemaal gratis (2023, SoftwareMatching.io)

Het SoftwareMatching.io-platform zorgt ervoor dat implementatiepartners nauwkeurig worden geanalyseerd en vergeleken op basis van unieke eigenschappen, sterke punten én behoeften van MKB-bedrijven. Beoordelingscriteria kunnen bijvoorbeeld kosten, schaalbaarheid van software en referenties zijn. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter samenwerken met partners die daadwerkelijk bijdragen aan hun succes. Om het succes van matches te beoordelen, is een reviewsysteem een belangrijk onderdeel van het platform. Hiermee kunnen bedrijven en partners na voltooiing van het project feedback delen en beoordelingen achterlaten. 

"We zijn met het team vol de Software Requirements Sprint ingegaan en we zijn veel uitgedaagd. Er werden kritische vragen gesteld als: Hoe gaat het eindproduct worden? Waarom willen we dit zo? Waarom is het belangrijk voor de eindgebruiker? Heb je hier over nagedacht? Dit is ons uitstekend bevallen!"

foto peter de bruin

Peter de Bruin

CEO SoftwareMatching.io

Ontdek de kracht van een Software Requirements Sprint.

Wil jij ook een solide basis leggen voor jouw ontwikkelproces? Ontdek dan de kracht van een Software Requirements Sprint! Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Babs Verheij

Babs Verheij

Customer Success Manager