Kennis Cases Risico-analyse op het applicatielandschap van Abena Healthcare

Klant

Abena Healthcare

Sector

Health

Oplossingen

Software Quality Assessment

Abena Healthcare is een van oorsprong Deense organisatie, actief in 50 landen en biedt oplossingen om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Zo produceert het bedrijf verzorgings- en beschermingsproducten voor incontinentie, huidverzorging en persoonlijke bescherming. Ook helpt Abena Healthcare zorginstellingen om grip te krijgen op goede zorg door inzet van slim incontinentiemateriaal. In Nederland bevindt zich één van de verkoopkantoren.

 

Abena Healthcare Nederland heeft een eigen softwarelandschap dat alle bedrijfsprocessen ondersteunt, van inkoop tot distributie. Deze software moet 24/7 blijven werken, wat goedwerkende software een vereiste maakt. 

 

abena-healthcare-specialist-in-de-basiszorg-ziekenhuizen

 

De toekomstbestendigheid van software.

Abena Healthcare heeft recent een risico-analyse uitgevoerd op het gehele applicatielandschap, bestaande uit:

  1. Microsoft Dynamics 4.0 als ERP-systeem;
  2. een zelfontwikkelde oplossing voor warehousemanagement;
  3. en E-See Net.

Vanuit de risico-analyse bleek E-See Net een potentieel risico. Bij ruim 70% van de initiatieven van Abena Healthcare is E-See Net namelijk een vereiste. Er werd gezocht naar een aanbieder om de toekomstbestendigheid van deze applicatie te analyseren. Abena Healthcare koos voor Avisi vanwege de scherpe prijs, klantvriendelijkheid en de gefaseerde indeling van het Software Quality Assessment-traject.

E-See Net is inmiddels al 10 jaar in ontwikkeling en onder hoge tijdsdruk gebouwd. Hierdoor is het niet duidelijk of er goed is nagedacht is over de software-architectuur en of aanpassingen gemakkelijk mogelijk zijn. Abena Healthcare zal E-See Net nog minimaal 4 jaar moeten gebruiken, totdat het nieuwe ERP-softwaresysteem van Abena Healthcare Denemarken in Nederland wordt uitgerold. 

Software Quality Assessment.

Het resultaat uit de Software Quality Assessment op E-See Net is een uitgebreid rapport waarin de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen van de software in detail worden beschreven en de diverse bevindingen zijn geprioriteerd. Het rapport geeft de stakeholders inzicht in de urgentie, belangrijkheid en de investering van de veranderingen. Volgens Abena Healthcare is het eindresultaat een makkelijk te begrijpen, overzichtelijk rapport dat enorm helpt bij het prioriteren van de veranderingen. Ook is het bruikbaar om de rest van de organisatie mee te nemen in het traject, zelfs als er weinig technische kennis is.


Abena Healthcare gaat nu aan de slag de verbeterpunten uit het rapport op te volgen. Zo wordt de toekomstbestendigheid van E-See Net gegarandeerd! In de toekomst zal Abena Healthcare mogelijk de hulp van Avisi inroepen bij het aanpakken van een aantal verbeterpunten uit het rapport. 

Wat is een Software Quality Assessment?

Een externe Software Quality Assessment kan inzicht bieden in hoe de mismatch tussen verwachting en de technische werkelijkheid is ontstaan en helpt je goede keuzes te maken door te investeren in de juiste verbeteringen.

Door de software te testen in de vorm van een assessment, nemen we jouw software op drie verschillende niveaus onder de loep:

  • Code-assessment: Zowel softwarematig als handmatig controleren en testen onze experts de kwaliteit van de broncode. 

  • Architectuur-assessment: Wij onderzoeken of de software voldoet aan de performance-, schaalbaarheid- en security-eisen van nu en in de toekomst. 

  • Proces-assessment: Minimaal net zo belangrijk als de software zelf is het proces rondom software-ontwikkeling. Is het proces voorspelbaar? Hoe is de kwaliteit van de documentatie en de systeemtesten?

"Door de samenwerking met Avisi hebben we in korte tijd een duidelijk beeld gekregen van de kwaliteit van onze software vertaald in een concreet advies waarmee we direct aan de slag konden."

Abena Healthcare logo

Abena Healthcare

Ontdek wat Avisi voor jou kan doen.

Man

Robin van Breukelen

COO