Toekomstbestendigheid van data management-applicaties


Type opdracht:
Software Quality Assessment
Opdrachtgever: Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek (NIZO)

De klant

In opdracht van het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek (NIZO) heeft Avisi een Software Quality Assessment uitgevoerd. NIZO is een onderzoeksbedrijf dat onderzoek doet naar diverse factoren rondom voedsel, zoals geur en textuur én de veiligheid ervan. Het NIZO opereert wereldwijd en heeft 110 mensen dienst. Jaarlijks voert NIZO ca. 400 onderzoeken uit, waardoor er veel informatie is dat verwerkt en opgeslagen moet worden. Dit kan natuurlijk alleen met goedwerkende software!

De case: klaargestoomd voor de toekomst

NIZO heeft data management-applicaties en deze zijn cruciaal voor NIZO. Deze applicaties zijn door interne softwareontwikkelaars bij NIZO ontwikkeld. Een van de applicaties wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aanvragen van lab analyses en het opslaan van de resultaten daarvan. Door tijdgebrek is onderhoud én vernieuwing sinds enige tijd op de achtergrond verdwenen. Zo zijn de applicaties nog afhankelijk van Internet Explorer, wat vanaf 2022 niet meer ondersteund wordt door Microsoft. Tijd voor actie! Hoe kan NIZO ervoor zorgen dat deze applicaties wél toekomstbestendig worden? Met dit vraagstuk is NIZO bij Avisi gekomen.

De oplossing: Software Quality Assessment

De Software Quality Assessment heeft NIZO geholpen inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van de applicaties én de toekomstbestendigheid. Tijdens de Software Quality Assessment is de code van de data management-applicaties handmatig en geautomatiseerd gecontroleerd en getest op onder andere codeduplicatie en hotspots in de code. Ook is de architectuur getest op performance-, schaalbaarheid- en security-eisen. Kortom, er is gekeken naar waar de mismatch tussen verwachtingen en technische werkelijkheid zit én hoe NIZO goede keuzes kan maken door te investeren in de juiste verbeteringen. Het resultaat is een rapport waarin concrete aanbevelingen staan om tot een situatie te komen die wél toekomstbestendig is. Zo zorgen wij ervoor dat de Software Quality Assessment direct waarde levert! De klant zegt hierover:''Wij hebben inzicht gekregen in onze applicaties en de bevestiging dat onze applicatie een achterstand heeft.''


'''De Software Quality Assessment is goed en bondig en levert een duidelijk resultaat! Wij kijken ernaar uit om een vervolgtraject aan te gaan om ook de software-behoeften in kaart te brengen.''

 

Software Quality Assessment

Voldoet jouw software aan de verwachtingen?

Neem contact met ons op

Over een Software Quality Assessment
Een externe Software Quality Assessment kan inzicht bieden in hoe de mismatch tussen verwachting en de technische werkelijkheid is ontstaan en helpt je goede keuzes te maken door te investeren in de juiste verbeteringen.

Door de software te testen in de vorm van een assessment, nemen we jouw software op drie verschillende niveau's onder de loep:

  • Code-assessment: Zowel softwarematig als handmatig controleren en testen onze experts de kwaliteit van de broncode. 
  • Architectuur-assessment: Wij onderzoeken of de software voldoet aan de performance-, schaalbaarheid- en security-eisen van nu en in de toekomst. 
  • Proces-assessment: Minimaal net zo belangrijk als de software zelf is de software-ontwikkeling. Is het proces voorspelbaar? Hoe is de kwaliteit van de documentatie en de systeemtesten?

Meer weten?

Laat je gegevens achter, we geven graag antwoord op al jouw vragen!

Vind je de case interessant?

Deel het op social media!