Kennis Cases Analyse software-kwaliteit voor Only Once

Klant

Only Once

Sector

Other

Oplossingen

Software Quality Assessment

Het bedrijf Only Once faciliteert digitale gegevensuitwisseling. De software die het bedrijf nodig had, hebben ze door een externe partij laten ontwikkelen. Dat begon voortvarend, maar na verloop van tijd was Only Once niet meer tevreden over de output van de software. Ze wilden een onderzoek doen naar de mogelijke oorzaken en klopten bij ons aan.

Adviesrapport opgeleverd na audit.

 

Een gespecialiseerd audit-team van ons heeft de softwarecode uitgebreid geanalyseerd en vergeleken met de gangbare normen. We hebben de ontwikkelpartijen geïnterviewd over de gang van zaken. Op basis daarvan hebben we een rapport opgesteld met conclusies en aanbevelingen voor alle betrokken stakeholders. Op basis van dit rapport konden beide partijen samen verder werken aan de ambitieuze groeiplannen van Only Once.

 

Project highlights.

  • Audit op standaardsoftware
  • Interviews met stakeholders
  • Waardevol adviesrapport
Avisi Gebouw Vierkant

Over een Software Quality Assessment.

 

Een externe Software Quality Assessment kan inzicht bieden in hoe de mismatch tussen verwachting en de technische werkelijkheid is ontstaan en helpt je goede keuzes te maken door te investeren in de juiste verbeteringen.


Door de software te testen in de vorm van een assessment, nemen we jouw software op drie verschillende niveau's onder de loep:

  • Code-assessment: Zowel softwarematig als handmatig controleren en testen onze experts de kwaliteit van de broncode. 
  • Architectuur-assessment: Wij onderzoeken of de software voldoet aan de performance-, schaalbaarheid- en security-eisen van nu en in de toekomst. 
  • Proces-assessment: Minimaal net zo belangrijk als de software zelf is de software-ontwikkeling. Is het proces voorspelbaar? Hoe is de kwaliteit van de documentatie en de systeemtesten?

"Van de vele softwarebedrijven op de markt in Nederland, zijn er maar een paar die hun vak echt beheersen. Avisi is er daar één van."

Only Once

Roel Peels

CEO bij Only Once

Leer wat Avisi voor jou kan doen.

Voldoet jouw software aan de verwachtingen?

Robin van Breukelen

Robin van Breukelen

Avisi Solutions