Kennis De modernisering van de DevSecOps Way of Working van 2makeITwork.
Avisi GitLab Consultancy en 2makeITwork hebben samengewerkt aan de modernisering van de DevSecOps Way of Working (WoW) van 2makeITwork. De belangrijkste uitdaging was het vinden van een evenwicht tussen het implementeren van nieuwe technologieën en het behouden van bestaande werkwijzen. Met de overgang naar de Atlassian Stack en GitLab, ondersteund door een grondige gap-analyse en een concreet actieplan, werden belangrijke mijlpalen bereikt.

Over 2makeITwork.


2makeITwork is een full-service ICT-bedrijf gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor het MKB. Ze bieden diverse ICT-diensten, waaronder webontwikkeling, ICT-beheer & support, netwerkbeheer, databeheer en security. Het bedrijf richt zich op het optimaliseren van de ICT-infrastructuur van klanten om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en te ondersteunen én op het ontwikkelen van maatwerksoftware voor klanten.

 

Balans tussen nieuwe technologieën en de bestaande werkwijze.

 

De uitdaging van de klant, 2makeITwork, was het moderniseren van hun DevSecOps Way of Working (WoW). Ze wilden hun huidige WoW herzien, inzichtelijk maken en de overgang naar de nieuwe WoW voor hun interne projecten realiseren.

Een belangrijke uitdaging was het vinden van een goede balans tussen het implementeren van nieuwe technologieën en het behouden van de bestaande werkwijze. 2makeITwork gebruikte verouderde technologieën zoals SVN, netwerkschijven, FTP productiedeployments en Word-documenten, wat hun efficiëntie belemmerde. Het doel was om het proces te moderniseren en efficiënter te maken.

 

Technologische veranderingen.

 

De oplossing voor het moderniseren van de DevSecOps Way of Working van 2makeITwork omvatte een grondige gap-analyse gevolgd door het opstellen van een actieplan en de implementatie van de Atlassian Stack en GitLab. Deze technologische veranderingen maakten significante verbeteringen mogelijk.

 

Daarnaast werd een gedetailleerd actieplan opgesteld om de klant te begeleiden bij de onboarding van deze nieuwe tools, zoals met trainingen. Voorbeelden van de gebruikte technologiën zijn onder andere het containerizen van hun lokale ontwikkelomgevingen en het automatiseren van hun ticket workflow door integraties te faciliteren tussen Jira en GitLab.

Ervaringen van gebruikers.

“Wauw, dit betekent dat we gewoon tegelijk kunnen werken aan één product!''


- Medewerker 2makeITwork

2makeitwork

Betere voortgang en efficiëntie van projecten.

 

De transformatie bereikte belangrijke mijlpalen, waaronder het gedetailleerd in kaart brengen van de bestaande WoW en de lancering van twee pilot-projecten om de nieuwe technologie en werkwijze te testen.

Het meest tastbare resultaat zijn de nieuwe projecten die gebruik maken van alleen nog de nieuwe methodiek en met consistentie/templates kunnen worden opgezet en uitgevoerd. Hierdoor kan de klant de voortgang en efficiëntie van hun projecten meten, wat leidde tot aantoonbare verbeteringen in efficiëntie en procesinzicht.

 

Conclusie.

 

Deze case toont een succesvolle modernisering van de DevSecOps Way of Working bij 2makeITwork met GitLab en de Atlassian Stack. Als jouw organisatie op zoek is naar een vergelijkbare balans tussen nieuwe technologieën en bestaande werkwijzen met - onder andere - GitLab, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en advies.

"Dit maakt het uitvoeren van plannen in de toekomst veel gemakkelijker!"

IT (1)

2makeitwork

Medewerker

Ontdek wat Avisi GitLab voor jou kan doen.

Kevin Schomper (1)

Kevin Schomper

Lead Avisi GitLab