Kennis Cases Ontwikkeling platform Extra Handen voor de Zorg

Klant

AmbulanceNL

Sector

Health

Oplossingen

Platform-development

In de coronacrisis zijn de uitdagingen voor de zorgsector enorm. De hoeveelheid IC-bedden en beademingsapparatuur staan onder druk. Maar de grootste uitdaging is nog wel de druk op het zorgpersoneel: de enorme hoeveelheid patiënten is zo groot dat er een personeelstekort ontstaat. Via onze partner HealthValley hebben we vanuit AmbulanceNL de vraag gekregen ondersteuning te bieden.

Extra handen voor de zorg matchen met de vraag.

 

Het landelijke initiatief Extra Handen voor de Zorg biedt hiervoor een oplossing: zorgmedewerkers die momenteel niet meer werkzaam zijn in de zorg, bijvoorbeeld gepensioneerden, kunnen zich via dit initiatief aanmelden. Medewerkers van RegioPlus matchen deze aanmeldingen aan zorginstellingen met urgente nood.

 

AmbulanceNL heeft ons gevraagd of wij ondersteuning kunnen bieden bij de ontwikkeling van het platform. Op vrijwillige basis heeft ook Avisi extra handen voor de zorg beschikbaar gesteld: niet aan het bed, maar wel in de ondersteuning om extra handen aan het bed te kunnen krijgen.

 

Aanpak.

 

Snel schakelen was de belangrijkste vereiste. In twee dagen tijd hebben we op de vraag kunnen inspringen en twee ontwikkelaars beschikbaar gesteld. In nauwe samenwerking met (de ontwikkelaars van) AmbulanceNL bieden we technische ondersteuning. Onze ontwikkelaars helpen mee aan de ontwikkeling van het platform voor het zorgaanbod en de zorgvraag. Zo ontwikkelen we bijvoorbeeld mee aan een importfunctionaliteit om bestaande Excel-bestanden te importeren. Op deze manier ontstaat er een volledig overzicht rondom de inzet via extra handen voor de zorg.

Project highlights.

  • Meer dan 20.000 extra handen voor de zorg gematcht met vraag naar handen.
  • Snelheid in oplevering, maar wel veilig.
  • Tijdbesparing door automatisering van handmatige processen.
Kantoor 7

Resultaat.

 

Inmiddels hebben meer dan 20.000 zorgmedewerkers zich op het platform aangemeld. RegioPlus is begonnen met de matching van deze medewerkers aan zorginstellingen en de eerste waardevolle resultaten worden dan ook geboekt. 

 

Avisi is trots een bijdrage te kunnen leveren aan dit initiatief. Daarnaast spreken wij onze waardering uit voor AmbulanceNL en Regioplus, die met enorme inzet heel goed werk leveren om de zorg in Nederland te ondersteunen! Lees meer over dit initiatief op de website van de rijksoverheid.

 

Leer wat Avisi voor jou kan doen.

Voldoet jouw software aan de verwachtingen?

Robin van Breukelen

Robin van Breukelen

Avisi Solutions