Kennis Cases Van migratie-consultancy tot technische adviespartner

Klant

Essent

Sector

Nuts

Oplossingen

Atlassian Products

Essent maakte al gebruik van verschillende Atlassian-producten. De migratie van deze producten door de toenmalige partner verliep niet naar tevredenheid, waardoor Essent het project stopzette en een onderzoek startte naar een andere partner. Uiteindelijk zijn ze via gesprekken met Atlassian uitgekomen bij ons.

Van migratie-experts tot technische adviespartner.

 

Wij begonnen met de initiële opdracht: het migreren van Atlassian-producten van het eigen Essent datacenter naar een cloud-based platform van Amazon AWS. Daarnaast hebben onze Atlassian-experts Essent geholpen met het updaten van de producten en hebben we adviezen gegeven over de inrichting van deze producten.

Wat begon met enkele migraties, groeide uit tot een rol als technisch adviespartner van Essent. Dit komt doordat issues pro-actief opgelost worden en doordat onze Atlassian-experts zelf met ideeën komen en meedenken over de beste oplossingen voor Essent.

 


Uitdaging.

 

De grootste uitdaging in dit project was het vinden van de juiste manier van implementeren van de Blockchain-technologie voor het beoogde doel. Het is verleidelijk een complexe architectuur op te zetten om alle voordelen van de technologie optimaal te benutten. Dit streeft echter het doel voorbij en maakt het beheer en gebruik van de app vaak ook meer complex. Door vooraf goed onderzoek te doen, hebben we een goede balans tussen complexiteit en gebruiksvriendelijkheid kunnen vinden.

Een andere grote uitdaging zat in het voorkomen van verbindingsissues tussen servers. De informatie in een Blockchain-app wordt namelijk opgeslagen op verschillende servers. We hebben tijd geïnvesteerd in het juist configureren van de Blockchain zodat de verschillende servers en nodes goed met elkaar communiceren zodat problemen in de toekomst voorkomen worden.

 

Project highlights.

  • Data-migratie naar een cloud-based platform
  • Updates van producten
  • Advies over inrichting Atlassian-stack
Avisi Gebouw Vierkant

"Wij hebben bij Essent te maken met een redelijk complex landschap en dankzij de technische kennis van de Atlassian Experts van Avisi is alle tooling goed op elkaar aangesloten. Het feit dat de Atlassian Experts van Avisi niet alleen op technisch niveau, maar ook op een hoog functioneel niveau ondersteuning kunnen bieden, is voor Essent van grote toegevoegde waarde."

Essent

Jos Hooghof

Business Support Engineer bij Essent

Leer wat Avisi voor jou kan doen.

We vertellen je graag alles over Atlassian!

Floris van Velthoven

Floris van Velthoven

Avisi Consultancy