Klant minimaliseert het risico op €180.000 verlies per dag


Type opdracht:
Cloud Services
Opdrachtgever: Openbaar vervoersmaatschappij

Klant

Onze klant is één van de grootste openbaar vervoersmaatschappijen van Nederland. Wist je dat er - volgens het CBS - in 2019 in Nederland maar liefst 3,3 miljard kilometer is afgelegd met het openbaar vervoer?

Steeds meer Nederlanders worden afhankelijk van het OV en reizen dagelijks met een bus-, tram- of treinvervoerder. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van de bijbehorende reisapplicaties toeneemt evenals de druk op de interne IT-organisatie.

Situatie: een reëel risico op grote onverwachte kosten

Onze klant maakte veelvuldig gebruik van Atlassian-applicaties. Atlassian-applicaties die niet beschikbaar zijn kosten onze klant geld. Veel geld. Als cruciale applicaties als Bitbucket, Jira of Confluence er één dag uitliggen, kost dit onze klant tot €180.000!

Risico's door groei

De klant heeft de afgelopen jaren een flinke groei meegemaakt, zonder dat de wijze waarop de applicaties gehost en beheerd worden is meegeschaald. Dit levert risico's op voor de stabiliteit van de applicaties én zorgt voor een slechtere performance en applicaties die niet beschikbaar zijn.

Strenge security-eisen

Een andere uitdaging is dat security-eisen de afgelopen jaren alsmaar strenger zijn geworden. Hierdoor vergt hosting en beheer van applicaties een andere aanpak. De klant heeft na een selectietraject Avisi ingehuurd om tot een lange-termijnoplossing te komen voor deze uitdagingen. 

Avisi Private Cloud

Minimale risico's, maximale beschikbaarheid en schaalbaarheid

Onze oplossing: Private Cloud en specialistische expertise

Om de klant maximale zekerheid te geven met betrekking tot de beschikbaarheid en performance van de applicatie, hebben we een Software as a Service-oplossing (SaaS) in de vorm van een 'Private Cloud' voor Jira, Confluence en Bitbucket gerealiseerd.

Beschikbaarheid, schaalbaarheid & veiligheid

De applicaties stellen we beschikbaar via een URL op het platform van de klant. Binnen deze Private Cloud hanteren we de hoogste eisen op het gebied van beschikbaarheid, schaalbaarheid en security.

Monitoring & alerting

Deze Private Cloud biedt daarnaast een monitoring- en alertingsysteem, dat potentiële issues detecteert, zodat we hier pro-actief op kunnen reageren en issues kunnen voorkomen.

Platinum & Enterprise Atlassian experts

Naast het verzorgen van managed hosting via een Private Cloud, verzorgen we ook het technisch en functioneel applicatiebeheer voor de klant. Als Platinum en Enterprise partner van Atlassian hebben we meer dan 10 gespecialiseerde consultants in dienst om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn. Hierdoor is de klant verzekert van de beste ondersteuning op het gebied van Jira, Confluence en Bitbucket. 

Resultaat: Minimale risico's & focus op groei

De inrichting van Jira, Confluence en Bitbucket in een schaalbare Private Cloud-omgeving, de actieve monitoring en alerting én toegang tot specialistische applicatiekennis door Avisi, heeft ervoor gezorgd dat de klant haar groeiplannen door kon zetten, zonder risico op downtime en daarmee gepaard gaande verliezen.

Ben je na het lezen van deze case benieuwd naar hoe Avisi de groei van jouw organisatie kan faciliteren door risico's te minimaliseren? Download hier de brochure! 

Download de Avisi Tools brochure

Vind je de case interessant?

Deel deze dan op social media!