Kennis Avisi behaalt mijlpaal met SOC 2 Type II

Avisi behaalt mijlpaal met SOC 2 Type II


Avisi heeft de SOC 2 Type II-verklaring over het kalenderjaar 2022 behaald! Dit betekent dat we in control zijn over de risico's op het gebied van klantdata en dat onze processen op het gebied van security, availability, confidentiality en processing integrity adequaat zijn ingericht en effectief werken. Bij Avisi hechten we altijd veel belang aan informatiebeveiliging en privacy, daarom zijn we trots op het behalen van deze verklaring!

Wat is de SOC 2 Type II-verklaring?

SOC 2 is ontwikkeld door het American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) en richt zich onder andere op dienstverleners die klantdata in de Cloud verwerken en opslaan.

Waarbij SOC 2 Type I een momentopname is van de beveiligingsmaatregelen die op een bepaald moment zijn genomen, richt SOC 2 Type II zich op de effectiviteit van beveiligingsmaatregelen over een periode van een jaar. Om te voldoen aan de eisen van deze verklaring, moeten processen en werkwijzen zijn ingericht, die toezicht over de hele organisatie garanderen. Hierbij wordt gekeken naar verschillende controls voor de SOC 2-serviceprincipes klantdata, beschikbaarheid, procesintegriteit en vertrouwelijkheid. Dit geeft onze klanten de zekerheid dat hun uitbestede werkzaamheden bij ons in goede handen zijn en dat we hun data op een veilige manier verwerken en opslaan.

''De SOC 2 Type II-verklaring is het bewijs dat we de informatiebeveiliging van onze klantgegevens continu, aantoonbaar en meetbaar op orde hebben. Tevens ondersteunt en motiveert het ons om continu te verbeteren!'', zegt Tijmen Visser, Security & Privacy Officer bij Avisi.


What's in it for me?

Met de SOC 2 Type II-verklaring tonen wij aan secuur om te gaan met de beveiliging, beschikbaarheid, verwerking en vertrouwelijkheid van klantgegevens. Klanten kunnen deze verklaring gebruiken voor eigen audits en/of jaarrekening, wat tijd en geld bespaart.

Kortom, we zijn ontzettend trots op het behalen van de SOC 2 Type II-verklaring en blijven ons inzetten voor de veiligheid en privacy van de data van onze klanten. Wil je meer weten over wat Avisi voor jouw bedrijf kan betekenen of wil je onze SOC 2 Type II-verklaring opvragen? Neem dan contact met ons op via info@avisi.nl.