Geautomatiseerde uitgifte SSL-certificaten voor notarissen 

Type opdracht: Maatwerksoftware
Opdrachtgever: GlobalSign / Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

 

Geautomatiseerde uitgifte SSL-certificaten

Notarissen werken met privacygevoelige informatie en hebben daarom een beveiligd platform nodig. Om toegang te krijgen tot dit platform, hebben alle notariskantoren een eigen SSL-certificaat nodig. Het uitgeven van nieuwe certificaten was van oudsher een complex proces met veel handmatige handelingen en een te hoge foutgevoeligheid. Daarom gaf de KNB de opdracht om de certificaatuitgifte naar alle notariskantoren op een eenvoudige en veilige manier mogelijk te maken. Avisi heeft dit uitgevoerd in samenwerking met GlobalSign.

In 7 seconden een nieuw certificaat

Een dedicated team van ons werkte nauw samen met GlobalSign om een nieuwe selfservice applicatie te realiseren. Veiligheid en gebruiksgemak voor de notarissen stonden voorop bij de ontwikkeling. Bij de nieuwe applicatie krijgen notariskantoren 40 dagen voor het verloop van het certificaat een bericht. Daarna kan een kantoormedewerker zelf een certificaat aanvragen. Het wachtwoord wordt per SMS naar het kantoor gestuurd op een telefoonnummer naar keuze. Het traject van verwerking van de aanvraag tot het ontvangen van de SMS duurt niet langer dan 7 seconden.

 

Ter vergelijking

Voorheen duurde de aanvraagprocedure voor een nieuw certificaat nog circa 6 weken. Er kwam veel handwerk bij kijken en de service desk draaide overuren. Dankzij de nieuwe oplossing wordt het overgrote deel van de certificaten uitgegeven zonder dat daar enige ondersteuning voor nodig is en dit binnen één minuut.

Vind je de case interessant?

Deel deze dan op social media!