Kennis Toekomstbestendig inkoop- en contractbeleid met AI voor het Koning Willem I College

Koning Willem I College is een onderwijsinstelling waar mbo-talent tot bloei komt. Om hoogwaardig onderwijs te garanderen, investeert het niet alleen in mensen, maar ook in inventaris en goederen. Dit gebeurt vanuit de afdeling inkoop- en contractmanagement. Zij zien toe op toekomstbestendig inkoopbeleid en zijn continu op zoek naar mogelijkheden om dit te verbeteren. Artificial Intelligence (AI) wordt daarbij steeds vaker genoemd. Daarom is er vanuit de afdeling inkoop- en contractmanagement behoefte om beter inzicht te krijgen in de kansen en risico’s van AI. Avisi hielp met de Workshop AI 101.

koning-willem-1-college

 

Introductie in de kracht van Artificial Intelligence.

 

De workshop werd verzorgd door Esra en Dave, respectievelijk AI Scientist en Requirements Engineer bij Avisi. Het eerste gedeelte betrof een introductie. Eerst is dieper ingegaan op de verschillende vormen van AI, van machine learning en deep learning tot natural language processing. Daarbij is uitgelegd hoe elk van deze technologieën unieke problemen oplost en kansen biedt. Vervolgens zijn de toepassingen besproken en hoe deze innovatie en efficiëntie bevorderen. 


Denk daarbij aan het voorspellen van benodigde voorraad, het slim genereren van contracten of het verminderen van uitzoekwerk dankzij ChatGPT. 

 

AI verantwoord inzetten.


Tijdens het tweede gedeelte van de workshop is op interactieve wijze gekeken naar de impact van AI op de rol van inkoopprofessionals. Aan de hand van opdrachten en casussen hebben de deelnemers inzicht gekregen in hoe zij AI kunnen gebruiken en waar zij op moeten letten. Ook hebben zij geleerd hoe zij aan de hand van prompt engineering de juiste contextuele instructies aan een AI-model kunnen geven om zo de gewenste output te krijgen. Tot slot is er niet alleen gekeken naar de mogelijkheden, maar ook naar de beperkingen, risico’s en ethische overwegingen. Dit sloot perfect aan bij het streven van Koning Willem I College naar integere en betrouwbare inkooptrajecten.

Resultaat.

“Tijdens de workshop beseften wij ons dat AI al veel meer verweven is in ons dagelijks leven dan wij vooraf dachten, maar ook dat AI een nog grotere rol gaat spelen binnen ons werk. Dat was enorm waardevol. Met deze kennismaking zijn wij helemaal op de hoogte en goed voorbereid op de toekomst.”

- Patricia van der Heyden, Contractbeheer bij Koning Willem I College

Ontwerp zonder titel (50)

Ontdek wat Artificial Intelligence voor jou kan betekenen.

 

Wil jij ook meer inzicht krijgen in de verschillende vormen van AI en wat dit betekent voor jouw werk? Met de AI 101 workshop leg je een solide fundament. Meer weten? Maak een afspraak!

 

"In het begin leek de uitleg over AI erg technisch, maar door praktische voorbeelden werd het al snel tastbaar"

Koning willem 1 college

Patricia van der Heyden

Contractbeheer

Ontdek wat Avisi voor jou kan doen.

Man

Robin van Breukelen

COO